11 Temmuz 2010 Pazar

(Nostalji 13-08-09) İnönü zirvede

The Times'ın yaptığı Dünya'nın en iyi 10 stadı sıralamasında, Beşiktaş İnönü Stadyumu, dördüncü sırada kendisine yer buldu.




Özellikle Avrupa Kupaları maçlarında, Beşiktaş taraftarının ateşli tezahuratlarıyla rakipleri şaşkına çeviren Beşiktaş'ın İnönü Stadyumu, dünyanın en iyi dördüncü stadı seçildi.


THE TIMES'ın yaptığı sıralamada, ilk 3 sırada Westfalenstadion, San Siro ve Anfield yer aldı. Beşiktaş'ın maçlarını oynadığı İnönü Stadyumu'nun dördüncü sırada kendisine yer bulmasında, taraftarların ateşli olmasının yanı sıra, stadın bulunduğu yerin inanılmaz bir manzaraya sahip olmasından da bahsedildi.


Times gazetesi 4.sırada yer alan İnönü Stadyumu için "Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçlarını oynadığı Şükrü Saraçoğlu ve Ali Sami Yen stadyumlarından bahsedebilirsiniz ancak Beşiktaş'ın stadı muhteşem konumu ve manzarasıyla günün kazananı. Taraftarlar sıkıldıkları zaman, kale arkasından Boğazı ve Asya kıtasını seyredebilirler. Ancak Beşiktaş'lı futbolcular sahada mücadele etmekten hiç sıkılmıyorlar. Harika atmosferi ve görünümüyle rakipsiz. " ifadelerini kullandı.


Kaynak:http://www.haber7.com/haber/20090812/Inonu-dunyanin-en-iyi-10-stadi-arasinda.php

_________________________________________

Haberde yer almayan bir noktayı da ben ekleyim.İnönü Stadyumu Dünya'da Asya ve Avrupa'dan görülebilen tek stadtır

Bu işin haber diliyle yazılmış tarafı,bir de gerçeği var haber için seçilen kelimelerin arasına giremeyecek,anlatılamayacak şeyler..İnsanın o stada ilk girdiğinde gözleri dolar,tüyleri diken diken olur mu?Benim oldu..5 dakika sonra savaşacak askerler gibiydim.Ne zaferler gördü İnönü..Kimleri kendisine misafir etti..Süleyman Seba'nın ilk golü attığı stad zaten kötü seçilemezdi...Barcelona'yı yenen takımı izlediğimde 14 yaşındaydım,Pascal'ın Taffarel'in omzunu kırdığında 15,100.yılda ki Galatasaray ile şampiyonluk maçında 17 Liverpool galibiyetinde 21..Elbet daha yazılacak cok seyler var...bütün yaş dönemlerimi yazabilirim ama yazıyı fazla uzatmaya gerek yok.Demem odur ki aklım başıma geldiğinden beri bende İnönü ile birlikte yaşıyor,yaşlanıyorum.İnönü güzelleşirse güzelleşiyor,Böyle guryrlandırıcı şeçimlerde bende gururlanıyorum...

________________________________
bu yazı tarafımdan 13/08/09 tarihinde tarafımdan areyoureadyforgame de yazılmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder