8 Kasım 2011 Salı

İngiltere'nin Gelinciği...

http://www.sporx.com/futbol/dunya/ingilterede-gelincik-israri-suruyorSXHBQ255467SXQ


Haber yukarıda..Özeti şu...

İngiltere 1.Dünya Savaşında kaybettiği ve "kaybettirdiği" askerler için milli takım formalarının üzerinde kırmızı bir gelincik taşımak istiyormuş ta.. FİFA ve UEFA izin vermemişmiş...Gerekçeli kararı da Milli formaların üzerinde siyasi hiçbir simge taşınamayacağı kuralına dayandırmış.Çok istenirse ölen askerler için maçtan önce saygı duruşu yapılmasına izin verecekmiş..

Aynı FİFA Ülkemiz 24 Şehit verdikten iki gün sonra oynadığımız Kiev maçında değil saygı duruşu siyah bant takmamıza bile izin vermedi..

Neden?

Çünkü İngiltere Futbol Federasyonu, saygı duruşu iznini izinden saymamkta, hala o ufacık gelinciği takmak için girişimlerini sürdürmekte...Benim Federasyonum hala etik kurulla uğraşmakta...

Yazıklar olsun, askerimiz orada milli dava için şehit olurken..milli maç sayılabilecek bir maçta kolumuza takabileceğimiz bir siyah bant için bile izin alamayan Federasyona..

Yazıklar olsun, elalem 100 yıl önceki savaşın kayıplarını hala, birşekilde anmaya çalışırken , hergün gencecik fidanlarını toprağa veren bir ülkenin böyle bir girişimde dahi bulunmayan federasyonuna...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder