27 Ocak 2013 Pazar

Derbi Analizi



Maçla ilgili genel konuşmak grekirse ; Galatasaray, maçı Beşiktaş'tan daha çok istedi.

Bunu daha 3.dakikada gelen gole istinaden söylemiyorum.Her topa koşmaları i birşey üretmeselerde mücadele güçleri Beşiktaş takımından hep bir adım ötedeydi.

Maçların da filmler gibi senaryoları , hikayeleri vardır.Bu maçın hikayesi daha maçın başında ki gol olmasa nasıl olurdu orası muamma.Nihayetinde Beşiktaş takımı 87.dakika boyunca hep skor olarak geride oynadı.10 -15 dakika bile berabere giden bir maçta Beşiktaş orta sahası topu Holosko'yla daha çok ve daha rahat buluşturabilirmiydi , yada Holosko aldığı topları olumlu kullanabilirmiydi , bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

Elimizde olan şeylere bakarak sadece şunu söyleyebiliriz.Galatasaray orta sahası daha dirençli ve direncinin yanında da daha teknik adamlardan oluşuyor.Yani Galatasaray'da orta sahadaki her bir oyuncu ( Melo olsun , Selçuk olsun , hatta Emre Çolak olsun ) karşı kalede tehdit yaratabiliyor. (Nitekim Emre Çolak golünü atarak bunu kanıtladı )

Beşiktaş'ta Samet Hoca'nın  "önce durdur , sonra vur" gibi saçma bir taktikle oynadığını düşünmek bile istemiyorum , çünkü çıkarttığı kadro buna en müsait olmayan kadroydu. Mantalite ne idi bilinmez , ama Beşiktaş takımında ben maçı kazanacağına inanan bir tane bile futbolcu olduğunu zannetmiyorum.

İkinci yarının başlamasıyla bulunan gol , ve Melo'nun atılması Beşiktaş'ı puan yada puanlar alamaya yaklaştırsa da , Fatih Terim'in doğru , Samet Aybaba'nın oyuna yanlış müdahaleleri teraziyi dengeleyen unsur oldu.Şöyle ki , Terim 5 dakika içerisinde bütün forvetlerini çıkartıp , resmen forvetsiz oynadı , ama top ; mücadeleci ve Sneijder dışındaki güçlü futbolcuları sayesinde hep onlarda kaldı. Samet Aybaba'nın hazır olmayan Dentinho'yu ve hiç oynatmadığı birbaşka adam Mehmet Akyüz'ü oyuna sürmesi , sahada sayı olarak bir kişi eksik Galatasaray karşısında , sayı olarak tam ama güç olarak eksik bir Beşiktaş olmasına neden oldu

Derbi maçında öne geçip , ekik duruma düşen her akıllı takımın yapacağı gibi , Galatasaray oyunu soğutarak ve uyutarak maçı kazanmayı bildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder