29 Haziran 2010 Salı

(Nostalji 07-08-09) İbrahim Akın-Achillus




Truva filmini izlemeyeniniz yoktur..Orada Brad Pitt'in oynadığı Achilles karakteri Truva savaşına katılıp katılmaması için tanrıça olan annesine danıştığında annesi ona şöyle bir cevap vermişti:



"Eğer savaşa katılmaz burada kalırsan evleneceksin mutlu bir hayatın olacak..Çocukların olacak,ve onların cocukları...Saygın bir hayatın olacak torunların senden bahsedecek ama torunlarının çocukları seni hatırlamayacak...Şayet Truva'ya gidersen zafer kazanacaksın,bütün dünya binlerce yıl seni ve zaferini konuşacak ama birdaha asla buraya dönemeyeceksin..Çünkü zaferin senin sonun olacak.."



Bu hikayeden İbrahim Akın için bir pay çıkartmaya çalışırsak daha ilk baştan ters köşeye yatarız.İbrahim Akın Truvaya'mı gitti yoksa Yunanistanda mı kaldı bilemiyoruz..O ; şahsi görüşümce Truva'ya gider gibi yaptı ama yolda kayboldu..Dünkü maçtaki oyunu belki yola çıkma gayretiydi..Ama savaş biteli çok oldu..Dolayısıyla İbrahim Akın'ın kendisinden yıllarca bahsettirebilecek bir başka savaşa ihtiyacı var..


Dünkü maç ile ilgili yazdığım yazıda da birçok kez dile getirdim.Sezonun ilk maçında adeta bir İbrahim Akın-Beşiktaş maçı izledik.Beşiktaş'ta oynarken çok şeyler beklerdim kendisinden.Ha bugün,ha yarın diye diye bir gün öğrendik ki erken emeklilik yaşamaya gitmiş Belediyespor'a..
Renklerinden formasına tozluğuna kadar aşık olduğum sevdiğim Beşiktaş'ta bir tek onu sevememiştim kişilik olarak..Hep çok şey bekledik..kendisinden çok şey beklettirtti..sonuç..elde var sıfır...daha 20'li yaşlarının başındayken Tigana'ya kafa tutmalar,sorumsuzluğun belki de futboldaki nick'i Ailton'u bile çileden çıkartmalar(adam resmen onun yüzünden kaçtı :) ) hepsi İbrahim Akın'da mevcuttu..


Gelgelelim kendisinde doğuştan mevcut olupta Beşiktaş'ta- iken sınırlı sayıda gösterdiği o inanılmaz futbol yeteneği..O fuleli adımları..Sert şutları...ilk oynadığı haftalarda işte budur! dedirtmişti bana...


Beşiktaş'ın İnönü Stad'ını revize ettiği 2004 yılında saha ligin başlamasına yetişmediği için ilk 6 haftayı rakiplerinin de olur vermesi ile dışarıda oynadığını herkes bilir..Olur vermeyen tek takım G.antepspor idi ve maç Kocaeli'nde oynanmıştı.Gaziantepspor 3-4 kazanmıştı o maçı..İşte o maçta bahsettirtmişti kendinden İbrahim...Kötü kader... Ne yazık ki Beşiktaş'ta geçirdiği 3 sene boyunca en iyi oyununu o maçta oynamıştı...


Ve bir Fenerbahçe maçı vardır ki...Beşiktaş-Fenerbahçe maçları denilince belki de akla gelen ilk maç o 3-4 lük maçta 30 metreden attığı gol de mazide hoş bir seda olarak kalmıştı..
Bundan sonra ne yapar..19 yaşında Altay'dan gelmiş o genç delikanlının yerine ben hırsını ön plana koymuş,futbol oynamak isteyen..kolunda iki adet dövmesi olan bir adam gördüm dün sahada..
___________________________________
(07-08-09) tarihinde areyoureadyforgame'de tarafımdan yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder